استاندار اصفهان در شورای فرهنگ عمومی:در همه تندبادها نیروهای انقلابی پای کار هستند اما در تقسیم اعتبارات کمترین سهم به امور آنها اختصاص مییابد

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، نود و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، پنجشنبه هجدهم آبانماه با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، استاندار اصفهان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و سایر اعضاء برگزار شد.
در این نشست که به صورت ویژه به گزارش ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اختصاص یافت، آیتالله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، گفت: ضروری است دبیر ستاد کانونهای فرهنگی و مساجد استان در اصفهان حضور مستمر داشته باشد.
وی ادامه داد: هدف از انجام فعالیتهای فرهنگی، جذب جوانان به مساجد است و این هدف مهم نباید مورد غفلت قرار بگیرد.
آیتالله طباطبایی نژاد ضمن اشاره به اینکه در اسلام مسجد، سنگر است، اظهار کرد: کار فرهنگی برای جامعه بایستی در مساجد انجام پذیرد، بنابراین باید تلاش کنیم آحاد مردم را به مساجد جذب کنیم.
امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: فرهنگ خواندن نماز در مساجد از گذشته میان مردم ما رواج داشته و بایستی این فرهنگ حفظ شود و در کنار نماز امور فرهنگی، ورزشی، هنری و … نیز برنامهریزی شود.
وی غنی بودن کتابخانههای مساجد را یک ضرورت دانست و بیان کرد: کتابهایی که در مساجد برای مطالعه نمازگزاران قرار میدهیم بایستی متناسب با فرهنگ و مختصات مردم محل باشد.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان خطاب به دبیر شورا گفت: جلسات شورای فرهنگ عمومی مرتباً و به صورت مستمر برگزار شود و نسبت به برگزاری جلسات این شورا غفلت نگردد.
ضرورت فاصله گرفتن از نگاه تمرکزگرا در قانونگذاری
دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز در این نشست ضمن اشاره به اینکه در فرهنگ ایرانی_اسلامی پایگاه رشد، تعلیم و تربیت مسجد است، گفت: بهرهمندی از مساجد صرفاً برای اقامه نماز، استفاده از ظرفیت حداقلی مساجد است که توجیه پذیر نیست.
وی با بیان اینکه برخی مساجد و کانونها میدرخشند، ادامه داد: در هر منطقه میتوان افراد خاص محل را بعنوان محور قرار داد تا در امور نقش آفرینی کنند، این اصل در بسیاری از مناطق جواب داده و نتایج خوبی داشته است.
دکتر مرتضوی خاطرنشان کرد: بسیاری از کمبود و کاستیها ناشی از نگاه تمرکزگرا در سطح ملی است.
وی عنوان کرد: متأسفانه در نوشتن قوانین سررشته همه تصمیمات در تهران است اما در مطالبه از استان پیگیری میشود.
استاندار اصفهان افزود: این موضوع در شهرستان ها نیز مشهود است و بسیاری از مشکلات و دغدغهها به مدیریت استان ارجاع داده میشود در صورتی که حمایت و پشتیبانی لازم از اجرای امور نمیشود.
دکتر مرتضوی متذکر : ۲ و سه دهم درصد از توزیع اعتبارات کشور در قانون بودجه ۱۴۰۲ به صورت استانی و ۹۷ و هفت دهم درصد به صورت ملی توزیع میشود.
وی ادامه داد: ظرفیتهایی مانند (بند ه تبصره ۹ قانون بودجه) نیز فراهم میشود اما امکان توزیع درصد مناسبی از بودجه به استانها اختصاص نمییابد.
استاندار اصفهان گفت: انتظار میرود این ظرفیت به صورت کامل یا حداقل ۵۰ درصد به استان اختصاص داده شود و برای دریافت این اعتبار پیگیر هستیم.
دکتر مرتضوی با تأکید بر تأمین اعتبارات فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در مساجد و کانونها، اظهار کرد: در همه تندبادها نیروهای انقلابی، جوان و مذهبی پای کار هستند اما در تقسیم اعتبارات کمترین سهم به آنها اختصاص مییابد.
وی عنوان کرد: مشکل اساسی ما معضلات قانونگذاری است و نیاز است در بخش قانونگذاری از نگاه تمرکزگرا فاصله بگیریم.
استاندار اصفهان متذکر شد: تقویت مساجد و کانونهای فرهنگی مهمترین تأثیر را در فرهنگ کشور خواهد داشت.
وی خطاب به دبیر شورای فرهنگی استان، گفت: با تکرار جلسات به صورت مستمر میتوانیم تصمیمات موثری را داشته باشیم از این رو تقویم برگزاری جلسات تا پایان سال تنظیم و تدوین شود.
ضرورت تخصیص یک درصد اعتبارات دستگاههای اجرایی در امور فرهنگی به استانها
محمدرضا جاننثاری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان نیز در این نشست با تأکید بر مردمی کردن امور، گفت: اصل این است که تسهیل گری های لازم انجام شود تا امور فرهنگی مساجد و کانونها به صورت مردمی اداره شوند.
وی ادامه داد: در مرحله نخست بایستی این موضوع مد نظر قرار بگیرد که مساجد و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد چه جایگاهی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند.
وی ادامه داد: طبق قانون مجلس شورای اسلامی بایستی یک درصد از اعتبارات دستگاهها در اختیار امور فرهنگی قرار بگیرد که قانون بسیار خوبی است.
جاننثاری خاطرنشان کرد: از این اعتبار ۵۰ درصد در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت متمرکز، ۳۰ درصد در اختیار صداوسیما است و ۲۰ درصد به امور مختلف زیر نظر کمیتهای که در ارشاد تشکیل میشود اختصاص مییابد و هیچ اعتباری به استان تخصیص نمیشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان ادامه داد: اگر حداقل ۵۰ درصد اعتبارات در اختیار استان قرار بگیرد که استاندار اصفهان نیز از طریق ریاست جمهوری، معاون اول رئیس جمهور، وزرای مربوطه پیگیری است، میتوانیم همه کانونهای فرهنگی مساجد را تغذیه کنیم.

استاندار اصفهان با وزیر دادگستری در راستای پیگیری مسائل کلان و اساسی استان دیدار و گفتوگو کرد.

استاندار اصفهان گفت: بایستی نگاه آرمانخواهانه در حوزه مقاومت و استکبار ستیزی که دانشجویان میراثدار آن هستند، بیشاز پیش تجلی پیدا کند.

با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش ۱۶ مدرسه خیر ساز بهصورت همزمان در منطقه محروم پشتکوه فریدونشهر افتتاح می شود.

پیام استاندار اصفهان به مناسبت ۱۶ آذرماه روز دانشجو